Sergiu Ivanov – Google 2019

Her må du fiske

Du må fiske på begge sider af Gedser Landevej dvs. fra den nye pumpestation og hele vejen ned til Togbroen

Hvad kan DU FISKE

Du kan fange Aborre, Gedder og hvis du er heldig  får du måske en Ål på krogen og hvem ved hvad der ellers gemmer sig i kanalen.

Fra solopgang til solnedgang

Emil – Google 2019

Det er tilladt at fiske fra solopgang til solnedgang men vi ser gerne man udviser respekt for sine med fiskere og vores dejlige naboer, det er f eks. ikke tilladt at spille høj musik.

Fiskekort

At fiske i kanalen er også en måde du kan støtte museet på, alle indtægter fra salg af fiskekort betragtes som donationer og går ubeskåret til drift, vedligehold og renovering af museet.
Du kan købe dags, uge eller månedskort så det passer til din weekend eller ferie

Dkr 30

pr. dag

  • Gælder på datoen hvor den er købt
  • Fisk så meget du vil
  • Kan ikke refunderes
Dkr 70

pr. uge

  • 7 dage fra og med købsdato
  • Fisk så meget du vil
  • Kan ikke refunderes

Fiskeri i Marrebæk Kanal

Redaktør Sten Olesen, Marrebæk skriver:

Marrebæk Kanal var i 1960’erne en yndet “legeplads” for mig. Her var det muligt at fange ål, aborrer og gedder.

De første par år havde jeg blot en bambuspind med en snor og krog, men efterhånden som interessen blev større, fik jeg først en 5 fods fiskestang, og senere blev udstyret udvidet yderligere.

Ålene og gedderne blev fanget med en krog med orm, mens aborrerne blev fanget med blink.

Af og til kom der også nogle kammerater forbi for at være med til at fiske. En dag gik det galt, og en af dem faldt i vandet. Han fik fiskestangen ud til sig, så vi kunne hjælpes ad med at få ham på land igen. Derefter blev jeg udstyret med en gul redningsvest. når jeg fiskede ved kanalen.

Vi havde fået lov af daværende pumpemester Peder Østergaard til at fiske i kanalen, men med den besked, at hvis vi faldt i vandet og druknede, blev vi skudt! Vi skulle dog holde os i behørig afstand fra pumperne.

I min skoletid blev der skrevet mange stile ved kanalen, alt mens jeg “badede” mine orm.

Min mor har fortalt, at også hun og en veninde, da de var store børn, havde fået en lang kæp med en snor og et blink og var taget på fiskeri i Sydkanalen. De havde ikke regnet med, at noget ville bide på, så de løb på kanten med snøren og blinket i vandet. Men pludselig var der bid, og de trak en stor gedde op. Da de ikke vidste. hvordan den skulle tages af blinket. Blev bragt hjem hængende på blinket.

Efter stormen i december 1999, hvor fiskeburene ved Sortsø væltede, var der i det efterfølgende forår et rent fiskeeventyr ved kanalen. I løbet af foråret blev der fanget den ene store ørred efter den anden – flere af dem op til mellem seks og ti kilo.

I dag sælges der fiskekort til fiskeri i afløbskanalen – fra hovedvejen og ud til Guldborgsund. Indtægten fra disse fiskekort går ubeskåret til museet i den gamle pumpestation.