Det kræver fiskekort,
hvis du vil fiske i Marrebæk Kanal

Du kan købe et fiskekort der gælder en dag, det koster 30 kroner eller du kan købe et, der gælder syv dage, det koster 70 kroner. Der betales med mobilepay på 774519 eller kontant hos Coma i Marrebæk.

At fiske i kanalen er en måde at støtte museet på, alle indtægter fra salg af fiskekort betragtes som donationer og går ubeskåret til drift, vedligehold og renovering af museet.

Det kan du fange
Der gemmer sig flere forskellige slag fisk i kanalen, der er gode chancer for at fange en aborre eller en gedde og er du heldig, får du måske en ål på krogen.

God fiskestil
Sæt fiskene tilbage i kanalen igen, så er der også fisk til dem der kommer efter dig. Aborre og gedder må selvfølgelig tages med hjem og spises, men ålen er fredet.

Vis hensyn
Det er ikke tilladt at spille høj musik. Vi håber i øvrigt du viser respekt og hensyn for vores naboer og dine medfiskere.

Lystfisker køber fiskekort ved Bøtø Nor gl Pumpestation - fiskekortet gælder til en del af Marrebæk Kanal

Her må du fiske
Du må fiske på begge sider af Gedser Landevej, fra den nye pumpestation og hele vejen ned til Togbroen, se kortet. Du må fiske fra solopgang til solnedgang.

Fiskeri i Marrebæk Kanal helt oppe ved den gamle togbro
Fiskeri langs Marrebæk Kanal
Fiskeri i Marrebæk Kanal helt oppe ved Bøtø Nor gl Pumpestation

Fiskekort

Dkr 30

pr. dag

  • Gælder på datoen hvor den er købt
  • Fisk så meget du vil
  • Kan ikke refunderes
Dkr 70

pr. uge

  • 7 dage fra og med købsdato
  • Fisk så meget du vil
  • Kan ikke refunderes

Om at fiske i Marrebæk Kanal

Tidligere redaktør Sten Olesen, Marrebæk fortæller om sin barndoms fiskeri

Marrebæk Kanal var i 1960’erne en yndet “legeplads” for mig. Her var det muligt at fange ål, aborrer og gedder.

De første par år havde jeg blot en bambuspind med en snor og krog, men efterhånden som interessen blev større, fik jeg først en 5 fods fiskestang, og senere blev udstyret udvidet yderligere.

Ålene og gedderne blev fanget med en krog med orm, mens aborrerne blev fanget med blink.

Af og til kom der også nogle kammerater forbi for at være med til at fiske. En dag gik det galt, og en af dem faldt i vandet. Han fik fiskestangen ud til sig, så vi kunne hjælpes ad med at få ham på land igen. Derefter blev jeg udstyret med en gul redningsvest. når jeg fiskede ved kanalen.

Vi havde fået lov af daværende pumpemester Peder Østergaard til at fiske i kanalen, men med den besked, at hvis vi faldt i vandet og druknede, blev vi skudt! Vi skulle dog holde os i behørig afstand fra pumperne.

I min skoletid blev der skrevet mange stile ved kanalen, alt mens jeg “badede” mine orm.

Min mor har fortalt, at også hun og en veninde, da de var store børn, havde fået en lang kæp med en snor og et blink og var taget på fiskeri i Sydkanalen. De havde ikke regnet med, at noget ville bide på, så de løb på kanten med snøren og blinket i vandet. Men pludselig var der bid, og de trak en stor gedde op. Da de ikke vidste. hvordan den skulle tages af blinket. Blev bragt hjem hængende på blinket.

Efter stormen i december 1999, hvor fiskeburene ved Sortsø væltede, var der i det efterfølgende forår et rent fiskeeventyr ved kanalen. I løbet af foråret blev der fanget den ene store ørred efter den anden – flere af dem op til mellem seks og ti kilo.

I dag sælges der fiskekort til fiskeri i afløbskanalen – fra hovedvejen og ud til Guldborgsund. Indtægten fra disse fiskekort går ubeskåret til museet i den gamle pumpestation.